16 Şubat 2009 Pazartesi

Alışveriş Listem

  1. Banjo
  2. Elektronik Akort Cihazı
  3. Yedek Tel Setleri
  4. Metal Parmak Pena
  5. Plastik Başparmak Pena
1-Banjo: Bu yazının oluşturulduğu tarih itibariyle, Türkiye sınırları içine ithal edilmiş 2 banjo mevcuttur. Biri Extreme XBAN40, diğeri ise ARBAN-500. İki banjo'da özellikle fiyat olarak, başlangıç seviyesi için ideal gözüküyor. Bunun dışında bu yazının devamında linkini vereceğim sitelerden de banjo getirtmeniz mümkün, ancak bunlardan birini seçmeniz bence daha mantıklı olacaktır.

2-Elektronik Akort Cihazı: Banjonun kendisinden bile daha değerli olacaktır sizin için, çünkü çok büyük bir ihtimalle, etrafınızda bir banjo'yu akort edebilecek bir insan olmayacak. Aşağıda bu cihazı temin edebileceğeniz bir link veriyorum, kullanımı ise sonraki yazılara...
FZone Digital Tuner

3-Yedek Tel Setleri: Gene sıklıkla elinizin uzanacağı bir ihtiyaç olacak yedek telleriniz. Özellikle akortu çok zor ve zahmetli olan 5. tel sizi sıkıntıya sokacaktır. O yüzden bu işe girişmeden önce yedek tel stoğunuzu yapın. Maalesef; Türkiye sınırları içinde banjo teli adı altında satılan bir tel yok. O yüzden yurtdışından toplu bir alım yapmanızı tavsiye ederim. Medium ve light olarak iki farklı türü karşınıza çıkacaktır, aralarında tel başına 0.1 mm'lik bir çap farkı var. Enstrümanınızdan beklediğiniz bas-tiz oranına göre bir seçim yapabilirsiniz. Ancak banjo yeterince tiz bir enstrüman olduğu için, ben medium kullanmanızı tavsiye ediyorum. İki farklı marka ve iki site de Türkiye'ye gönderi yapmakta:
D'Addario Banjo Telleri
Five-Star Banjo Telleri

4- Metal Parmak Pena: Bunlardan 2 tanesine ihtiyacınız olacak. Türkiye'de bulmanız çok çok zor olsada, imkansızdır demiyorum. Gene yurt dışından temin edebileceğiniz bir yer aşağıda.
Çeşitli Metal Parmak Penalar

5- Plastik Başparmak Pena: Gene Türkiye'de bulma şansınızın az olacağı bir aksesuar. Gene yurtdışından temin edebileceğiniz link aşağıda.
Çeşitli Başparmak Penalar

Banjo'ya başlamak için bu listedekileri temin etmeniz yeterli olacaktır. Belki penalar için acele etmeyebilirsiniz, ancak telleri ve akort cihazını almanız şart. Bu ürünleri bulabileceğiniz Avrupa merkezli diğer birkaç site linklerini de aşağıda veriyorum.

MartinsMusikkiste
Musik-Produktiv
Thomann
MusicMoose

Güzel Günler...